VI BYGGER (FORTFARANDE) FÖR MÄNNISKOR

Inte bara för energi, ekonomi, inomhusklimat, akustik, klimat och komfort. Utan först och främst bygger vi för människor. Det gör vi för att det är vi som ska vistas i byggnaderna och trivas med det.

FEBRUARI 2023

Vi tillbringar en stor del av vår tid inne i byggnader (faktiskt så mycket som 80-90% av vår tid), samtidigt spelar det roll estetiskt hur huset och hela stadsbilden ser ut. Det är arkitektur utifrån ett helhetstänk.

 

EN ANNAN BLICK PÅ ARKITEKTUR

En annan blick på arkitekturen vi omger oss med varje dag kan ses genom kameralinsen:

"Jag vill framställa arkitektur ärligt och opolerat. Men fokusera på de materiella egenskaperna.”

Så låter det från norska Eskil Roll, en erfaren fotograf inom konstruktion, arkitektur och solskydd.

 

Han om någon vet att ett fotografi alltid är en tolkning. Resultatet av en rad tidigare val. Och just därför ska byggnaden enligt Eskil Roll framställas så ärligt och opolerat som möjligt.

ESTETIKEN I DEN STORA OPTIKEN

Arkitekturens hus står på marken länge, ofta i århundraden. Inte minst i framtiden när renoveringar snarare än rivningar får större fokus då klimatförändringarna kräver mer återbruk och återvinning.

 

Bra arkitektur ska omfamna det hela. Från klimat och energi till ekonomi, inomhusklimat, akustik, solavskärmning och visuellt värde. När allt förenas är det värt varenda krona. Även i långa loppet.

Men vi glömmer inte att det fortfarande är människor vi bygger för.

Vill du bli kontaktad av en rådgivare?

Oavsett om du är privatperson eller professionell så inleder vi med ett samtal, utan förpliktelser, om ditt projekt. Du kan fylla i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Annars är du alltid välkommen att ringa oss på tel 08-668 14 20.