EN LITEN GRÖN BRICKA

På Fischer Fönsterdesign är vi en liten del av det enorma gröna pusslet. Lyckligtvis har vi, med många års erfarenhet, lagt flera viktiga bitar.

Vi vet att det inte är tillräckligt med lösningar som bara fokuserar på återbruk, återvinning och upcycling när vi tillverkar gardiner och solskydd. Därför placerar vi hållbarhet i ett större perspektiv, som inkluderar både sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter. 

 

Det är en process och vi lär oss hela tiden hur vi kan förbättra oss, oavsett om det gäller hänsyn till våra medarbetare, produktion eller hållbara material med lång livslängd.

 

När vi rådgiver kan den gröna aspekten inte undgås, vare sig i vår egen värdekedja eller i våra lösningar för inre och yttre solavskärmning för privatpersoner och verksamheter.

Vår bransch har en effekt på omvärlden, vilket vi tar på största allvar. Bara som ett av många exempel är utvändigt solskydd den mest energieffektiva avskärmningen som, med rätt manövrering, kan optimera en hel byggnads inomhusklimat samt energiförbrukning. 

Det är därför vi hela tiden håller utkik efter nya teknologier, samarbeten och standarder och fortsätter att utvecklas. På så sätt kan vi som representanter för vårt hantverk lägga fler viktiga brickor.

INITIATIV VI ARBETAR MED:

• Vi har EPD:er (miljövarudeklaration) för följande produkter: Fasad-/screenmarkiser, rullgardiner, mörkläggningssystem, fönstermarkiser och markisoletter. Vi fortsätter att arbeta med att få de sista produkterna i vårt sortiment certifierade.

 

• Vi producerar centralt från vår egen fabrik i Litauen, vilket innebär kontroll över hela resurskedjan samt minskade CO2-utsläpp från transporter, tack vare optimerad logistik och ett strategiskt läge i förhållande till verksamheterna i hela Norden.

• Vi satsar övergripande på digital kommunikation när det gäller marknadsföring, ordersystem, e-publikationer m.m.

 

• Vi hyser våra webbplatser i samarbete med partners, där det digitala universat och servrar har migrerats till en miljö med fokus på hållbarhet: webb baserad på grön energi.

 

• Vi håller på att konvertera en stor del av våra tjänstebilar till eldrivna har egna elladdare i verksamheten.

Fischer Fönsterdesign ingår i Fischer Group som är en av Skandinaviens ledande leverantörer av solskydd utomhus och inomhus, gardiner, mörkläggning och akustiklösningar.