Global Shading Day 2024

Den 21 mars firar vi vårsolen, men mer än någonsin är vi också medvetna om riskerna med den. Detta görs för att markera och skapa medvetenhet om vikten av framför allt yttre solskydd under de kommande årtiondena. Solskydd är faktiskt ett av de viktiga vapnen mot klimatförändringarna och överhettningen av våra hus och bidrar väsentligt till ett bättre inomhusklimat.

Mars 2024

Solskydd har bara blivit viktigare i skyddet mot byggnaders överhettning och i kampen mot global uppvärmning, eftersom vi vet att skyddet minskar användningen av energikrävande klimatanläggningar. Därför fortsätter vi att appellera för extra uppmärksamhet på solskydd i nära samarbete med paraplyorganisationen för den europeiska solskyddsindustrin, ES-SO.

 

En vetenskaplig undersökning utförd av Guidehouse har visat att solskydd kan minska CO2-utsläppen med upp till 100 miljoner ton och spara upp till 285 miljarder euro.

Det innebär en potentiell energibesparing på upp till 60% för kylning av byggnader fram till 2050. Byggnader är fortfarande de största energiförbrukarna i Europa idag och står för 40% av energiförbruket och 36% av växthusgasutsläppen.

 

Om vi inte gör något uppskattas det att antalet byggnader som kräver luftkonditionering kommer att ha ökat med 60% år 2050 på grund av klimatförändringarna och hetvågorna.

Vill du bli kontaktad av en rådgivare?

Oavsett om du är privatperson eller professionell så inleder vi med ett samtal, utan förpliktelser, om ditt projekt. Du kan fylla i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Annars är du alltid välkommen att ringa oss på tel 08-668 14 20.