STUDIO FORCE MAJEURE

Ett referensprojekt skapat av vårt danska dotterbolag Fischer

0 / 0

Var: Studio Force Majeure, København
Produkter: Kurage Smooth Light, Rustica Light & Natural Light tyggardiner
Leverans: 2023

TEXTIL TILLGÅNG

I skymundan på en liten bakgård i innerstan i Köpenhamn hittar du Christine Sofie Johansen, Rasmus Robert Laybourn och Claus Wraae Poulsen. Tillsammans är de hjärnorna bakom danska Studio Force Majeure, en designstudio som vi har haft nöjet att samarbeta med sedan deras allra första start.

”Det vi brinner för är den där helcirkeleffekten. Att man kan skapa en röd tråd. För mig är textilierna kronan på verket”, säger Creative Director Christine och fortsätter: ”Och som företag ligger Fischer oss varmt om hjärtat.”

På Fischer försöker vi samarbeta med partners som utmanar och inspirerar oss, och vice versa. Precis som vi, anser de att textilier kan höja kvaliteten i ett rum – både när det kommer till ljus, ljud och liv.

Jag kan inte tänka mig att skapa en interiör utan gardiner

REN KANVAS À LA FORCE MAJEURE

Gardiner och textilier har alltid vävts in i Force Majeurs designprocess. En tradition, såväl som en nutida trend, som de slåss för i alla projekt.

 

"På pappret har jag bara varit med i tre år, men vi har alltid betonat vikten av gardiner. Speciellt Rasmus. Även om det ofta är där folk vill spara. Vi gjorde till exempel en inredning i en lägenhet där kunden ville välja bort dem, men där gardinerna slutade med att bli virala.” säger Christine.

Kontor, galleri och evenemangsplats. Studion ska kunna lite av varje. Och med ett så mångfacetterat utrymme var det viktigt för Force Majeure att gardinerna inte tog för mycket uppmärksamhet, men ändå gav miljön prägel.

 

“"Det är lite hemligt härinne på  bakgården. Det var tidigare ett gammalt galleri utan fönster. Vi har renoverat löpande och nu är vi nästan klara med allt. Uppdelningen är sådan att vi har kontor och galleri. Och så gardiner som är ton-i-ton med det mintgröna universum vi är kända för.”

Om deras samarbete med varumärken och eventarrangörer säger Christine: “Vi hyr ut till olika event och lokalen får nytt liv varje gång man gör en ny inredning här. Det är ganska häftigt att ha en plats som utstrålar så mycket Force Majeure men att man fortfarande kan ta in andra universum.”

 

Efter att ha gett lokalerna vad de själva kallar “en mycket kärleksfull hand” känner de att de är på god väg: "Det var helt rätt för oss med Light gardinerna från Kurage. De tar inte för mycket uppmärksamhet, men ger sitt till. Gallerisektionen behöver vara utbytbar gällande både möbler och konst."

Gardiner rör sig när du går förbi. De skapar veck och kurvor. De får rum att leva

GARDINER SOM RUMSKAPARE

Även om Force Majeures kontor behöver vara flexibelt rent dekorativt, går man inte miste om deras personliga stil. Speciellt inte när du kliver in på kontorets badrum:

 

”Det är så häftigt att man får en visuell överraskning i badrummet. Det är inte så stort, men det är högt till taket, så det var en bra idé att sänka det. Och det är ju det textilier kan göra! Du kan skapa ett nytt rum eller sänka ett tak, utan att det känns mindre eftersom det är luft mellan lagren.”

 

Force Majeure har i våra ögon länge varit förespråkare och föregångare när det kommer till experimentella interiörer. Och när det kommer till att utmana både sig själva och sina kunder, påpekar Christine:

”Nu är det en spännande uppgift att få folk att använda gardiner mer konstnärligt. De behöver inte bara täcka ett fönster. Dansk design har alltid varit så strikt och ordentlig. Bra kvalitet och hantverk. Men gardiner rör sig när man går förbi. De skapar veck och kurvor. De får rum att leva. Jag kan inte tänka mig att skapa en interiör utan gardiner."

 

På Fischer kunde vi inte vara mer överens. Och vi hoppas kunna ge många rum en frisk fläkt med Force Majeure i framtiden.

Över 20 års erfarenhet av design och inredning döljer sig bakom dörrarna på Studio Force Majeure.

Även om studion ligger i en bakgårdskällare så är det ett härligt ljus som fångas upp av våra Kurage-gardiner.

Det kan vara professionellt utan att vara tråkigt; en balans som Force Majeure på ett föredömligt sätt skapat  i deras lokaler.

PRODUKTER I DENNA LÖSNING

Vill du bli kontaktad av en rådgivare?

Oavsett om du är privatperson eller professionell så inleder vi med ett samtal, utan förpliktelser, om ditt projekt. Du kan fylla i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Annars är du alltid välkommen att ringa oss på tel 08-668 14 20.

SE FLER REFERENSPROJEKT