DET GULA PALATSET

Ett referensprojekt skapat av vårt danska dotterbolag Fischer

0 / 0

Var: Aarhus C, Danmark 
Produkter: Kurage Smooth Light tyggardiner, Fischer Fina tyggardiner & Rullegardin Classic
Leverans: 2023

HÖGT TILL TAK FÖRTJÄNAR HÖG KVALITET

Med lyhördhet och troget bevarande av husets unika detaljer har Nanna och hennes man förvandlat en historisk konstnärsvilla i Århus i Danmark till ett äventyrligt familjehem.

Det var egentligen inte meningen att de skulle köpa ett hus. Men enligt Nanna var det helt enkelt för bra för att vara sant. Nära skog och vatten, med ett högt tak och ovärderliga lämningar från förra ägaren i form av stjärnor i terrazzogolvet och en kärleksdikt ingraverad i fönsterglaset, fanns det ingen annan väg. Huset skulle bli deras.

 

"Huset är väldigt högt. Det är stuckatur som måste tas i beaktning och burspråk. Fönstren är stora och solen gassar in. Vi fick tag på Niels från Fischer som var så snäll och kom ut medan vi var igång med renoveringen."

Ofta är det fördelaktigt att inräkna gardiner och solskydd tidigt i bygg- och inredningsprocessen. Som här när vi kom in ​​under renoveringen och kunde bilda oss en överblick över lösningar som skulle passa den vackra villan och de unika, höga rummen.

 

När säljkonsulter kommer ut från Fischer kommer de inte bara med mått och leveransdetaljer. De tillför kompetens, förståelse för ägarnas inredning, idéer samt agerar bollplank.

Vi var på en resa från stora blommiga gardiner till att hamna på en helt annan plats.

"Man håller sig ofta till det man brukar göra." säger Nanna och fortsätter: "Vi var på en resa från stora blommiga gardiner till att hamna på en helt annan plats. Vi blev inspirerade till att det inte skulle vara ullgardiner, utan något lättare. I sovrummen, förutom mörkläggning, har vi nu otroligt vackra genomskinliga gardiner, matchade med färgerna på väggarna. Det ser riktigt coolt ut."

När dialogen startar i ett tidigt skede finns mer tid till att identifiera specifika behov och önskemål. Då landar man oftast på något som är anpassat efter de boendes vardag och det sammanhang som gardinerna ska fungera i.

ÖPPEN DIALOG ÖPPNAR MÖJLIGHETERNA

"Även om gardinerna är vackra och eleganta går de att ta ner och tvätta. Det ska vara användbart i en familjekonstellation där det finns både hund och barn. Och det ska gå att leka utan att tänka 'åh nej'."

 

Som bollplank under hela processen nådde vi tillsammans målet med de enskilda rummen. Speciellt när familjens möbler och inredning kom in i bilden:

"Att det är samma tyg i gardinerna som går igen i hela bottenvåningen skapar en röd tråd. När man har så stora fönster är det bra med en mjuk och taktil  kontrast. Det har gjort en enorm skillnad och kompletterar akustiken."

 

Vi är stolta över att ha hjälpt till att skapa ramar i vardagsmiljön i detta unika hem för Nanna, hennes man, två barn och hund.

När man vågar vara nyfiken i sin beslutsprocess och låter sig vägledas av en blandning av intuition och professionell rådgivning tror vi att man får det bästa resultatet. Precis som hos Nanna i Det Gula Palatset, där många av de första idéerna utvecklades och formades till en estetisk och hållbar lösning.

Ju tidigare gardiner och solskydd kommer in i ens överväganden, desto snabbare kan man komma fram till sitt önskade mål. Det ger också våra erfarna säljkonsulter möjlighet att få en djupare kunskap om den miljö de vistas i och förutsättningarna de har.

När ens hem har lika högt i tak som i Det Gula Palatset är gardiner inte bara en stämningsskapande faktor, utan avgörande för en behaglig akustisk miljö. Många kala ytor kan skapa störande efterklang, som gardiner av god kvalitet, med lekfull lätthet, kan dämpa.

PRODUKTER I DENNA LÖSNING

Vill du bli kontaktad av en rådgivare?

Oavsett om du är privatperson eller professionell så inleder vi med ett samtal, utan förpliktelser, om ditt projekt. Du kan fylla i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Annars är du alltid välkommen att ringa oss på tel 08-668 14 20.

SE FLER REFERENSPROJEKT